Pályázat

A FairBooks Kiadó és Írói Műhely pályázatot hirdet regények, illetve kisregények és novellák kiadására az alábbiak szerint.


I. REGÉNYEK
Felnőtteknek és fiatal felnőtteknek szóló, befejezett zsánerirodalmi műveket várunk minimum 320,000 karaktertől (szóközzel együtt), melyeket nyomtatottan és elektronikusan (e-könyv) szeretnénk megjelentetni.
Kéziratok leadási időszaka: 2022. szeptember-október
Előszűrés: 2022. november-december
Az előszűrés nem nyilvános. Az előszűrésen átment és kiesett művek szerzőit egyaránt 2023. január hónap folyamán értesítjük ki e-mailben. A kiesett művek írói minden esetben kapnak pár mondatos értékelést.
Az előszűrésen átment kéziratok elbírálása: 2023. január-február, ezt követően vesszük fel a kiválasztott kéziratok szerzőivel a kapcsolatot. A nem kiválasztott művekről küldünk egy hosszabb értékelést.
  • A kiválasztott kéziratok közül a legjobbaknak kis példányszámú (100-200 db) megjelenést ajánlunk fel hagyományos kiadói szerződéssel (a szerzőnek nincs semmiféle költsége, azokat a kiadó viseli, a szerző az eladott könyvpéldányok után 5% jutalékot kap, a könyvmarketinget a kiadó végzi).
  • A többi kiválasztott kézirat szerzőinek, amennyiben igénybe szeretnék venni, az alábbi lehetőségek egyikét biztosítjuk:
    • magánkiadást (a költségeket a szerző viseli, az eladásból származó bevételt a kiadó jutalékának – 20% - levonása után megkapja a szerző, a könyvmarketinget a kiadó végzi)
    • hibrid kiadást (a költségek egy részét a kiadó, másik részét a szerző viseli, ebben az esetben a kiadó jutaléka több, a könyvmarketinget továbbra is a kiadó végzi)
A kiválasztott kéziratok mindegyike, kiadási típustól függetlenül, teljes körű javítást, szerkesztést kap. Csak ezután tudjuk őket megjelentetni.


II. NOVELLÁK, KISREGÉNYEK
Felnőtteknek és fiatal felnőtteknek szóló, befejezett zsánerirodalmi műveket várunk maximum 160,000 karakter terjedelemig (szóközzel együtt), melyeket elektronikusan (e-könyv) szeretnénk megjelentetni.
Kéziratok leadási időszaka: 2022. szeptember-október
Előszűrés: 2022. november-december
Az előszűrés nem nyilvános. Az előszűrésen átment és kiesett művek szerzőit 2023. január hónap folyamán kiértesítjük e-mailben. A kiesett művek írói minden esetben kapnak pár mondatos értékelést.
Az előszűrésen átment kéziratok elbírálása: 2023. január-február, ezt követően vesszük fel a kiválasztott kéziratok szerzőivel a kapcsolatot. A nem kiválasztott művekről küldünk egy hosszabb értékelést.
A kiválasztott kéziratok szerzőinek elektronikus kiadást (e-könyv) ajánlunk fel, melynél a szerzőnek kizárólag a szerkesztés költségét kell megfizetnie, a többi költséget (grafika, borítótervezés, tördelés, e-könyv készítés, ISBN adminisztráció) a kiadó állja. Az elektronikus könyveket a kiadó a saját webshopjában forgalmazza (https://webshop.fairbookskiado.hu/). Az eladásból származó bevétel a kiadó jutalékának (20%) levonása után a szerzőt illeti. A könyvmarketinget ebben az esetben is a kiadó végzi.
A kiválasztott kéziratok mindegyike teljes körű javítást, szerkesztést kap. Csak ezután tudjuk őket megjelentetni.

Tizennyolc éven felüli, magyar nyelven alkotó írók jelentkezését várjuk.
Egy szerző egy regényt vagy egy kisregényt/novellát küldhet be. Azonban amennyiben a szerző kéziratát kiválasztjuk és kiadjuk, a további műveit pályázaton kívül fogadjuk.
Olyan műveket várunk a pályázatra, amik még nem jelentek meg sem nyomtatott, sem elektronikus formában. Azonban interneten (blog, Wattpad) közétett történeteket fogadunk abban az esetben, ha nem a teljes kézirat olvasható online, hanem annak csak egy része.

Pályázatok benyújtása
2022. szeptember 1. és október 31. között e-mailben várjuk a pályázatra benyújtott műveket az alábbi címre: palyazat.fairbookskiado@gmail.com
Az e-mailhez minden esetben csatolni kell:
  • a teljes kéziratot (kizárólag word formátumban várjuk, egyébként nem tudjuk figyelembe venni)
  • a szinopszist (kizárólag word formátumban várjuk, egyébként nem tudjuk figyelembe venni)
  • a kitöltött adatlapot

A szeptember 1-je előtt beérkezett kéziratokat nem áll módunkban elbírálni!

A pályázati kiírással kapcsolatos kérdéseket szintén a fenti e-mail címen várjuk.