Hogyan küldhetsz nekünk kéziratot?


A kéziratokat e-mailben várjuk a fairbooks.kiado@gmail.com címen.

Kérünk, hogy küldj egy néhány mondatos bemutatkozást, és csatold a regény szinopszisát valamint a teljes regényt a levélhez. Ne izgulj, tényleg nem használjuk fel máshoz, mint a közös munkához, nem lopjuk el, de ha biztonságban szeretnéd tudni, akkor nyomtasd ki, add fel magadnak postán (ajánlva, meg mindenféle biztosítékkal), és kérd meg a postán az ügyintézőt, hogy a ragasztás mentén pecsételje le a borítékot. Ezzel tudod bizonyítani, ha felbukkanna valahol, hogy a tied :)

Amiket jelenleg nem tudunk fogadni: gyermek- és ifjúsági irodalom (16 éven felettieknek szóló YA-t viszont már igen!), tény- és szakirodalom, magas irodalom/széppróza (a köznyelvben szépirodalom, de middlebrow-t igen!), versek, hard sci-fi (egyéb sff regényekről az adott szubzsáner függvényében még egyeztetünk ;) )

Kérhetsz külön lektori értékelést is. A lektori díja 5.000 Ft/megkezdett szerzői ív (egy szerzői ív 40.000 karakter szóközökkel), amit azonban levonunk a szerkesztés díjából, ha végül leszerződünk egymással másra is :)

A lektori értékelés egy-másfél oldal terjedelmű átfogó vélemény a regényről, hogy mennyire jól van felépítve, hiteles-e a cselekmény, a motivációk, milyenek a szereplők, a stílus. Egy átlagos, körülbelül 450 ezer leütés hosszúságú regény esetén kb. két hét alatt készül el.Megjegyzések